Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ergonomisk musmatta

En musmatta är det tillbehör till datorn som är mest underskattat och som ofta, tyvärr bortprioriteras. Att använda ett handledsstöd vid mus- och tangentbordsarbete är en enkel och mycket billig insats som gör stor ergonomisk nytta. Handledsstödet avlastar armen och rätar ut handledens vinkel. Det finns två typer av ergonomisk musmatta med två olika fyllningar; i polyetenskum, så kallat ”minnesskum” som formar sig efter handen och eliminerar tryckpunkter vilket underlättar blodcirkulationen, eller musmatta med gel som avlastar och är mycket mjukt och behaglig att arbeta på.

Musmatta gel

Våra kroppar är egentligen inte byggda för stillasittande arbete där vi arbetar med små finmotoriska rörelser under en längre tid. Men genom att arbeta med bra arbetsredskap som är utformade och anpassade efter användarens fysiska egenskaper kombinerat med regelbundna pauser kan många av de vanligast förekommande förslitningar undvikas. På ergonomiprodukter har vi ett stort antal produkter som gör arbetet vid datorn lättare och bekvämare i längden. En musmatta med gel ger en mycket bra avlastning för handleden och passar lika bra för långa dagar på kontoret som för hemmabruk.

En av de främsta fördelarna med en musmatta med bra ergonomi är som tidigare nämnt att stödet rätar ut vinkeln på handleden samt att den ger avlastning för armen, detta till skillnad mot en matta utan stöd som tvingar handleden till att sträckas och vridas.

När det kommer till placering av musmattan ska den vara placerad i samma höjd som tangentbordet, det vill säga i armbågshöjd. Musmatta och mus ska inte heller placeras för långt åt sidan, det tvingar användaren att i onödan rotera axeln och handleden utåt. Musen får inte heller vara placerad för långt fram, det sliter onödigt mycket på axlar och nacke. Om det finns möjlighet, till exempel vid arbete i en del designprogram, så är det bra att skjuta fram tangentbordet eller laptopen och arbeta med musmattan och musen rakt framför sig.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
>