Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Allt du behöver veta om ortoser

 

Är du i behov av en ortos, men har inte en riktigt stor koll på vilka olika typer som finns och vilken som passar bäst för just din situation? Isåfall är det bara att fortsätta läsa. Nedan följer en guide som förklarar allt det du behöver veta kring ortoser.

Vad är ortoser?

Ortos är den korrekta termen för de hjälpmedel som är utformade och monterade på kroppen och som är tänkta att ge yttre stöd. De finns i en mängd olika modeller och är anpassade för olika delar av kroppen. Vissa ortoser är tänka för rörelse och andra för vila.

Varför behöver man ortoser?

Ortosers funktion är inte bara ämnad för att ge bättre stöd och rörlighet i leder och böjar, utan kan också hjälpa till att återställa kroppens fulla funktion. Vissa modeller är utvecklade för att hålla kroppsdelen stilla för att underlätta vid läkning medan andra är tänkta för rörelse, men hjälper då till att minska och förhindra smärta. Det kan handla om att du råkat ut för en skada på leder eller ben, och oavsett om du är under läkningsprocessen eller om skadan är permanent kan en anpassad ortos hjälpa dig.

Vilka olika typer av ortoser finns att beställa online?

Det absolut bästa sättet att hitta en ortos som passar dina specifika behov är att först titta runt på nätet. På så sätt skapar du dig en bra överblick över vilka modeller som finns tillgängliga och vilka produkter som är rekommenderade för dina problem. Nedan är de absolut vanligaste förekommande ortoserna:

  • Fotortoser - för olika fot-, ben- eller posturala problem.
  • Ankel-Knä-Ortoser - för skydd, smärtlindring eller stöd efter exempelvis en operation.
  • Ankel-Fot-Ortoser - förbättrar rörligheten och ger stöd vid rehabilitering.
  • Olika typer av ortoser för överkroppen - kommer i form av korsetter och gördlar för att ge stöd och lindra smärta. Vissa modeller är även utformade för att korrigera eller kontrollera skador eller deformeringar på ryggraden.
  • Ortoser för händer - ger stöd och skydd till allt från fingrar och händer till handleder och armbågar. Kan hjälpa till vid exempelvis fingerstukningar och frakturer. Basic handledsortros är ett populärt alternativ om du letar bra ortoser för din handled.

Vilka är fördelarna med att använda ortoser?

En ortos ger dig det skydd du behöver för att låta din kropp läka eller det stöd du behöver för att utstå mindre smärta. Att felbelasta kroppen kan innebära stora problem för muskler och leder. Varje rörelse vid felaktig belastning kan göra att känsliga nerver kläms fast vilket såklart leder till smärta och obehag. Med rätt ortos kan dessa problem undvikas och ge dig betydlig smärtlindring. De kan hjälpa människor att röra sig lättare och mer effektivt. Det är till exempel vanligt för idrottare att använda dessa hjälpmedel för att röra sig bättre under aktiviteten. De hjälper till att ge dig en bättre hållning vilket får musklerna att samarbeta på ett mer effektivt och hälsosamt sätt. Genom kontinuerlig användning hjälper de till att stärka muskler, vävnader, ledband och andra kroppsdelar och därigenom hjälpa dig till ett mer smärtfritt liv.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen