Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 / Under vecka 24-25 nås vi enbart på info@ergonomiprodukter.se

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ergonomisk kontorsstol

Allt fler av oss spenderar dagarna vid skrivbordet och framför en skärm av ett eller annat slag. Det innebär i många fall arbetsdagar med långvarigt stillasittande i en kontorsstol. Något som i sin tur kan slita mycket på rygg, nacke, axlar och även på vårt psykiska välmående. Vet du till exempel att vår produktivitet försämras väsentligt i samband med stillasittande jämfört med exempelvis stående arbetsställning?

Men, det finns stolar som faktiskt underlättar en bra och individuell sittergonomi. Med till exempel Back App 2.0 sitter du dig frisk - det låter som en motsägelse - men det aktiva / rörliga sittande som Back App 2.0 gör att du får en korrekt sittställning med naturlig svank i ländryggen samtidigt som du tränar och stärker stödmusklerna i ryggen. Detta istället för att slita på på den ytliga ryggmuskulaturen, vilket i det långa loppet kan leda till försvagad och smärtande rygg.

Sittande behöver alltså inte nödvändigtvis innebära skadlig belastning. Inte så länge arbetsplatsen ser till att investera i stollösningar för de anställdas specifika behov och förutsättningar. En slags kontorsstol passar med andra ord inte alla. För mesta möjliga funktion gäller det istället att ta hänsyn till individuella förutsättningar som exempelvis vikt, längd men också eventuella problemområden, värk och andra aspekter. Därtill gäller det också att välja en kvalitativ och bra kontorsstol i rätt material, färg och med många typer av inställningsmöjligheter.

Det finns också många olika modeller att välja mellan. Swopper, Ongo och Ergo är ytterligare exempel på stolar med aktivt / rörligt sittande. Kontakta oss gärna för mer information om vårt utbud och om vilka lösningar som passar de anställda på din arbetsplats. Du som funderar på att investera i en bra kontorsstol hittar också mer information och guidning här nedanför:

Sadelstol

Det stora problemet med en traditionell och mindre bra kontorsstol är att man efterhand ofta hamnar i sittpositioner som belastar muskulaturen på fel sätt. Ett vanligt exempel är bland annat att ryggens ytliga muskler får bära upp en stor del av tyngden trots att detta egentligen är de inre musklernas uppgift. En av de vanligaste konsekvenserna av detta är försvagad muskulatur, vilket i sin tur leder till smärtande ländrygg. En sadelstol är en utmärkt lösning för dig som upplever dessa problem, eller som har en tendens att hamna i dåliga sittställningar.

Hur fungerar det då? Jo, när du använder denna typ av kontorsstol så hamnar fötterna i linje med eller bakom övriga kroppen vilket styr bäcken och rygg till en naturligt upprätt position. På så vis optimeras hållning, cirkulation, och ledbelastning. Denna typ av kontorsstol passar dig med behov av rörlighet och av att kunna komma intill dina arbetsobjekt.

Kontorsstol med inställningar

Lösningen för dig som föredrar den traditionella modellen av ergonomisk kontorsstol, utan att för den delens skull vilja riskera problem med dålig hållning eller sliten ryggmuskulatur. Denna typ av stol ger optimerat stöd och avlastning. Allt tack vare unika inställningsmöjligheter och stöd som aktivt stöttar upp och kan anpassas efter användarens specifika förutsättningar. Det finns olika modeller för olika behov, till exempel beroende på om du vill förebygga eller underlätta redan befintlig värk.

Ståstöd

Allt fler har upptäckt de många fördelarna med att variera stillasittandet med stående arbetspositioner, men många känner också att det ibland inte känns tillräckligt bekvämt att stå. Hur bra det fungerar för olika personer beror i många fall på typen av arbetsuppgifter. Du som känner att din kropp mår bra av stående, men som önskar dig en mer avslappnad variant med möjlighet till variation kan då hitta rätt i en ståstödstol. Tack vare en bra kontorsstol av det här slaget underlättas rörelse och din arbetsställning blir per automatik mer dynamisk.

Det finns många fördelar att investera i en ergonomisk kontorsstol,men samtidigt är det viktigt att vara väl medveten om att en slags kontorsstol inte fungerar för alla. Tvärtom har olika medarbetare och personer olika behov vilket i sin tur avgör vilken modell och typ av ergonomisk kontorsstol som passar bäst. Arbetsuppgifter och fysiska förutsättningar, som exempelvis längd, vikt eller befintliga problemområden är några av dessa aspekter.

Kontakta gärna oss på Ergonomiprodukter inför valet av kontorsstol och andra typer av ergonomisk utrustning. Naturligtvis erbjuder vi också ett stort utbud av höj- och sänkbara bord samt datortillbehör som underlättar för dina anställda, minskar risken för kostsamma sjukskrivningar och bidrar till ökad produktivitet.

Ergonomiska kontorsstolar är ett passande alternativ för anställda eller medarbetare som till exempel lider av ryggbesvär i form av ryggskott, stelhet, reumatism, artros, eller diskbråck. Ofta kan denna typen av utrustning underlätta även i samband med diagnoser eller värk som muskelinflammation, lumbago, diskbuktning, skolios, ischias, och liknande.

Investera i personligt anpassad och ergonomisk kontorsstol eller annan utrustning redan idag – det lönar sig i längden!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>