Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ortoser-Stöd Bandage

En handledsortos med intregrerat band ger ett extra bra stöd för handleden. Det breda proximala bandet med stor förslutningsyta innebär också god flexibilitet vid storleksval och den öppna modellen gör ortosen lätt att ta på och av. Uttagbar och formbar aluminiumskena volart. Högt skuren vid lillfingersidan för ulnart stöd.

Användningsområde:

Till exempel i samband med inflammation, karpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge, posttraumatiska smärttillstånd, reumatologiska sjukdomar, vid behov av instabilitet och avlastning.

Mer information

Det finns två olika former av handledsstöd, och kortfattat kan man dela upp dem utifrån när de bör användas. Ett tangentbord med handledsstöd är ofta förstahandsvalet i de fall som man önskar förebygga problem med handleden, till exempel i form av musarm eller karpaltunnelsyndrom.

I de fall som problemen redan uppstått så är det många gånger ett bättre alternativ att investera i ergonomiska ortoser för händer. Sådana stöd kan även användas av personer som lider av reumatologiska sjukdomar, inflammation eller posttraumatisk smärta.I vissa fall är det också ett bra alternativ att kombinera dessa produkter, för bästa möjliga stöd.

Men hur fungerar då ortoser för handled och händer? Det beror lite på vilken modell du väljer.

Sammanfattningsvis kan dock sägas att, precis som som namnet antyder, så ger ortoser ett behagligt stöd för handleden. Dessutom bidrar de med stabilitet och kompression och hjälper till med att hålla hand och handled i rätt läge. Detta innebär en minskad risk för smärtsamma förslitningsskador och felställningar, vilket annars kan resultera i omfattande rehabiliteringsbehov.

Det finns alltså flera olika slags ortoser att välja bland, och vilka man ska välja beror naturligtvis på vilka specifika problem man upplever. Ortoser för händer och tumbas är till exempel användbar i de fall som användaren behöver stabilitet och kompression av tumbas och CMC-leden. I andra fall så handlar problemen mer om olika former av epikondylit.

Oavsett vilken typ av ortoser för händer som passar dina behov så är skyddets konstruktion vanligen densamma. Ofta är stödet uppbyggt av ett bandage med en formbar skena som bidrar till förbättrad stabilitet och som minskar belastningen på ledens egen muskulatur.Skyddet fäst vanligen enkelt med hjälp av slitstarkt kardborreband.

Utöver detta finns det ortoser med ytterligare förstärkning och detaljer för optimerad avlastning, värme och effekt. Ett skydd med intregrerat band ger till exempel ett extra bra stöd för handleden. Ortoser för handled medett brett proximalt bandoch stor förslutningsyta innebär också flexibilitet vid storleksval och underlättar vid på- och avtagning.

Ortoser för handled – att tänka på

Förutom användnings- eller problemområde så är det viktigt att ta hänsyn till mått och storlek i valet av ortoser för händer. Bara genom att väl rätt storlek garanteras nämligen bästa möjliga passform och funktion. För att säkerställa att du beställer dina ortoser för handled i precis rätt storlek så rekommenderar vi alltid att du mäter omkretsen av din handled med ett måttband. Naturligtvis finns det handledsstöd för både höger och vänster hand och många av modellerna kommer i olika färger.

Kvalitativa ortoser är alltid framtagna i material som andas och värmer och som bidrar till en fräsch känsla trots långvarig användning. Om du önskar mjuka upp skyddet så är det enkelt att ta bort skyddsplattorna som används för att stabilisera lederna.

Alla avlastningstöd används dock inte vid för att stärka upp hand, tumbas eller handled. Många gånger är det istället så kallad tennis- eller golfarmbåge som ska avhjälpas (Lateral eller medial epikondylit) och då placeras istället skyddet i höjd med armbågen där den ger ett behagligt och smärtdämpande tryck över muskelbuken.  Även i detta fall är det viktigt att skyddet har rätt storlek och för att avgöra detta rekommenderar vi att du mäter omkretsen på din underarm, ungefär 5 centimeter nedanför armbågen.

Vid uppkommen smärta eller skada i leder eller olika typer av muskelinflammationer är det viktigt att redan i ett tidigt stadium försöka förebygga problemen och att underlätta för den utsatta kroppsdelen. Ortoser för handled är då ett utmärkt sätt att komma tillrätta med smärtan. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vila i sig självt inte nödvändigtvis är det bästa. Tvärtom är det ofta träning och rehabilitering som krävs för att leder, senor, muskler och styrka ska kunna stärkas upp på bästa möjliga sätt, och då gärna i kombination med ortoser.

Beställ dina ortoser för händer och handled eller armbåge via oss på Ergonomiprodukter redan idag!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>