Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 / Under vecka 24-25 nås vi enbart på info@ergonomiprodukter.se

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ergonomi Arbetsplatslampa

En bra arbetsplatslampa är en mycket viktig del i arbetsmiljön. Bristfällig eller felaktig belysning kan anstränga ögonen i onödan och orsaka onödiga besvär med ögonen, huvudvärk, trötthet och även muskelspänningar i axlar och nacke. Med en bra arbetsplatslampa och ergonomi belysning kan man lysa upp det område man arbetar med utan att för den sakens skull behöva belysa hela rummet lika starkt. Placering av belysningsarmaturen är viktig för att inte blända eller störa. Miljö och energiförbrukning kan såklart också vara en avgörande faktor för valet av lampa.

En bra arbetsplatslampa - asymmetrisk och symmetrisk belysning

Det finns skrivbordslampor med både asymmetrisk eller symmetrisk belysning, samt vissa varianter som man själv kan välja typ av belysning.

Vi har belysningen för att effektivisera er verksamhet!

En asymmetrisk belysning innebär att arbetsplatslampa fördelar ljuset jämnt över hela arbetsytan. Detta kan förhindra reflektioner och bländning som stör kollegor. Asymmetrisk belysning passar bäst för arbete framför en bildskärm där ljuset i sig inte behöver riktas eller fokuseras på ett speciellt objekt.

Symmetrisk belysning är när lampan ger ljus till ett mindre område. Detta passar utmärkt till arbetsuppgifter där man behöver starkt ljus på ett specifikt objekt, eller när man utför uppgifter med låg kontrast när man arbetar med ett litet objekt. Ett exempel på detta kan vara när urmakaren arbetar med en liten detalj i en klocka. Då behövs ljuset koncentreras till en viss punkt för att öka visibiliteten och minska kontrasterna. 

En ergonomi arbetsplatslampa i kombination med takbelysning samt dagsljus är en del av en välplanerad arbetsplats. Att låta dagsljuset komma in på arbetsplatsen är en nyckel till gladare och friskare medarbetare. Belysningen höjer inte bara ljussättningen i rummet utan påverkar dessutom effektiviteten och arbetsglädjen. Våra produkter bidrar till att göra arbetet lättare och bidrar till ökad ergonomi samt en behaglig inomhusmiljö som samtliga kan trivas i.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
>