Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ergonomisk mus

Styrdon eller Mus finns i en uppsjö av olika utföranden, alla med sina egna finesser och fördelar, - RollerMouse, Mousetrapper, Nomus, Trackbar, Barmouse, Trackballs och andra möss och styrdon är alla olika alternativ som kan passa beroende vilka olika behov som finns på er arbetsplats.

Att använda datorn som arbetsredskap kan innebära långa perioder av stillasittande arbete i en och samma position med värk och förslitningar som följd. Vi har olika typer av ergonomisk mus som kan hjälpa dig som är ute efter att göra livet lite mindre smärtsamt. Kontakta oss på Ergonomiprodukter så ser vi till att du får hjälpmedlen du behöver för en skönare och mer ergonomisk arbetsplats.

Ergonomisk mus trådlös

En ergonomisk mus som är trådlös är smidig flera olika sätt. De ger en större frihet vid skrivbordet och man behöver inte oroa sig över trassel med sladdar eller för att sladden är för kort för att höja eller sänka skrivbordet som man själv önskar. En annan fördel med en trådlös ergonomisk mus är att sladdarna inte stör när musen placeras på en musmatta framför det ergonomiska mus tangentbordet, vilket är en mycket bättre position att arbeta i än att ha musen vid sidan av tangentbordet.

För den som arbetar vid en bärbar dator rekommenderas att använda sig av ett externt tangentbord, en extern mus samt en laptophållare för att höja upp laptopens skärm i en lagom arbetshöjd. För den som ofta är på språng är det bra med trådlös mus och trådlöst tangentbord, då behöver man inte koppla ur dem ur datorn varje gång man ska iväg.

Ergonomisk mus tangentbord

Den vanliga, traditionella musen är ett utmärkt verktyg på många vis. Men den har tydliga ergonomiska brister. Med en traditionell mus blir arbetsställningen statisk med en ensidig belastning på axeln, underarmen och handleden.

Med ett ergonomiskt mus tangentbord som till exempel Mousetrapper kombinerat med ett minitangentbord arbetar man centrerat med händerna framför kroppen och “innanför axlarna”. Med rullstav med klickfunktion som styr muspekaren minskar behovet av en extern mus. Finns både med sladd och som trådlöst tangentbord för den som är trött på att reda ut sladdhärvor.

Undvik belastningsskador och sjukdomar

Alla människor har olika förutsättningar och behov av ergonomiska hjälpmedel. Men gemensamt för samtliga människor är att vi inte mår bra av felbelastning eller överbelastning. Belastningsskador uppstår när vi använder vår kropp på fel sätt. Inom kontorsmiljö kan det kan handla om att vi sitter för länge i dåliga kontorsstolar, sitter och arbetar allt för länge i en och samma position, att vi arbetar vid undermåliga arbetsstationer eller att våra arbetsredskap inte är utformade på ett speciellt bra sätt.

Det är arbetsgivarens ansvar att arbeta för att förebygga belastningsskador och förse kontoret med de hjälpmedel som behövs för att undvika dem. Som anställd kan du ställa krav på att arbetsgivaren investerar i korrekta ergonomiska arbetsredskap till kontoret.

En av de sjukdomarna som man är riskzonen för om man inte har de rätta ergonomiska förutsättningarna är karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom är relativt vanligt och fortsätter att bli allt vanligare. Tillståndet är mer förekommande hos personer med reumatism och diabetes och beror på att nerver kommer i kläm och kan vara mycket hämmande med smärtor och domningar i tummen och fingrarna, det är heller inte ovanligt att smärtan strålar upp mot axeln. En annan sjukdom som är enkel att förebygga men många drabbas av är musarm. Musarm innebär inte bara smärta i armen eller armbågen, vilket många tror, utan påverkar också nacke, axlar och rygg. Musarm beror på monotona arbetssätt där man överanstränger vissa specifika muskelgrupper under en längre tid. Framförallt är det små finmotoriska rörelser med styrdon till datorn som orsakar musarm.

För att förebygga den här formen av skador för de anställda är det viktigt att arbetsplatsen är ergonomiskt korrekt och att ta regelbundna pauser under arbetsdagen. Här är en kort sammanfattning av saker du kan tänka på för en bättre ergonomi både i vardagen och på arbetet.

-     Ha tangentbord och ergonomisk mus nära kroppen när du sitter vid ditt skrivbord

-     Tänk på att byta arbetsställning ofta, kan arbetet kan utföras stående?

-     Ta flera små pauser under dagen istället för flera stora. Stå upp under fikarasten och ställ en timer för när det är dags att ta en paus.

Drift & produktion: Wikinggruppen
>