Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Sadelstol ergonomisk

När man sitter i så kallad ryttarställning och har fötterna placerade bakom eller i linje med kroppen så styrs bäckenet till en vinkel som håller ryggen upprätt i sin naturliga position.

En ergonomisk sadelstol innebär naturlig svank och därmed också ett gynnsamt läge för ryggradens översta del, dvs nacken. Axlarna hålls tillbakaförda, vilande på skelettbasen och bröstkorgen skjuter fram så att det är gott om plats för lungor och cirkulationssystem. Vinklar i knä och höft är öppna vilket ger låg belastning i lederna och optimala villkor för cirkulation.

Med en sadelstol kommer man också nära sitt arbetsobjekt och knäna skjuter inte ut så att man slår i eventuella hinder. Detta gör sadelstolarna idealiska i arbetssituationer där man arbetar med människor, vård, omsorg, terapeuter, frisörer med mera.

Sadelsittandet passar mycket bra även för olika hantverkare, musiker med flera. En ytterligare fördel är att man mycket lätt kan röra sig runt på golvet sittande. Stolen fungerar med andra ord som en smidig åkstol. Idealiskt då man behöver röra sig runt en lite större arbetsplats så som postsortering, distribution, för husläkaren då han/hon hämtar instrument i samband med undersökning eller liknande.

Bäst sitter man i en sadelstol i en något högre höjd än vanlig skrivbordshöjd. I takt med att höj- och sänkbara bord har blivit vanligare så har sadelstolarna blivit allt mer populära även på kontor och vid datorarbetsplatser.

Ergonomisk sadelstol– så hittar du rätt

Hur ska man då tänka när man väljer mellan de olika modeller av sadelstolar som finns tillgängliga, och hur vet man säkert om en sadelstol är ett bättre alternativ än en traditionell kontorsstol? Allt beror såklart på de aktuella förutsättningarna, vilken typ av arbetsuppgifter du framförallt ägnar dig åt, och om du sedan tidigare har upplevt några problem som kan härledas till din arbetsställning.

Hur mycket styrka du har i ryggen är också en faktor att ta hänsyn till och framförallt då när du väljer mellan sadelstolar med eller utan ryggstöd. Kanske är det också så att du har behov av en portabel lösning, och då är det viktigt att stolen både är vikbar och enkel att bära med sig mellan exempelvis hem och arbetsplats. Budgetering är ytterligare en aspekt, och därför finns det också enklare och billiga sadelstolar att välja mellan.

Ett vanligt problem i samband med sittande arbetsställning är att de yttre ryggmusklerna får jobba väldigt hårt, trots att de egentligen inte är utformade för att bära den tyngden. Tack vare en ergonomisk sadelstol eller kontorsstol tränas istället de inre magmusklerna som i sin tur stöttar upp ryggraden. Kontakta oss på Ergonomiprodukter för mer information, vi har ett stort utbud av ergonomiska kontorsstolar och lösningar för dig som söker kvalitativa och billiga sadelstolar.

Drift & produktion: Wikinggruppen
>