Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Ergonomisk belysning - ett ljus i mörkret

Såhär i januari så blir det svenska mörkret extra påtagligt och vissa dagar känns det nästan som att solen aldrig går upp. Detta till trots är det viktig för alla företag och verksamheter att följa bestämmelserna för rätt och ergonomisk belysning.

Till detta hör till exempel att alla byggnader ska erbjuda tillräckligt ljus, vilket i sig är en grundläggande förutsättning ur hälso- och säkerhetsaspekt. Inte nog med att ljus är betydelsefullt i samband med olika arbetsuppgifter och sysslor, det påverkar också vårt psykologiska, mentala och fysiska välmående. Till detta hör också att alla arbetsgivare ska se till att byggnaden släpper in tillräckliga mängder dagsljus i lokalen.

För vissa arbetsuppgifter räcker dock varken belysning eller dagsljus till för att genomföra arbetet. I vissa fall, exempelvis i samband med detaljarbeten kan det bli nödvändigt att investera i exempelvis individuellt anpassade belysningar, som till exempel en förstoringslampa med belysning. Ett viktigt tips är också att undvika alla form av belysnings- eller fönsterreflexer i bild- och datorskärmar.

Skärmfästen och monitorarmar

Men på ett kontor krävs mer än ergonomisk belysning. Andra lösningar för personal som arbetar mycket med skärmar är exempelvis olika typer av hållare och skärmfästen. Möjligheten att montera bland annat surfplattor så att de blir mer flexibla och rörliga ger utmärkta förutsättningar för bästa möjliga syn- och belastningsergonomi. Det finns många olika typer av monitorarmar för olika typer av enheter, skärmtyper och beroende på vilken typ av arbete det är som ska utföras. Detta är också en passande lösning för dig som arbetar med många olika skärmar parallellt.

Individuellt anpassade stolar

Om du ändå håller på och förbättra de ergonomiska förhållandena på kontoret så finns det mycket att vinna på investering i individuellt anpassade stolar och ståstöd. I det här sammanhanget finns det ingenting som heter one size fits all, även om många företag gillar att förmedla sådana budskap. För att stolarna ska uppfylla sin funktion är det tvärtom helt avgörande att modellerna väljs ut efter medarbetarnas specifika behov.

Kontakta Ergonomiprodukter för mer information om deras breda produktkatalog och för guidning till de bästa möjliga lösningarna för just din arbetsplats och dina arbetsuppgifter.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Ergonomiprodukter.se.”

Drift & produktion: Wikinggruppen
>