Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

9 tips för att välja rätt typ av entrématta för arbetsplatsen

Entrémattor är utmärkta verktyg för att välkomna både anställda och gäster på kontoret, men hur ska du egentligen tänka för att välja rätt modell?

Varför är det viktigt att välja rätt entrématta?

Entrémattan är en ofta en förbisedd och underskattad del av arbetsplatsen. Många tänker nog inte ens på den när de passerar in och ut genom ytterdörren. Den är dock precis lika viktig som kvalitativa skrivbord och funktionella tillbehör är på ett kontor. Lägg därför lite tid på att välja entrématta med omsorg nästa gång det är dags för en ny. Det kommer löna sig i längden, både vad gäller hållbarhet och positiva intryck från besökare.

De 9 bästa tipsen för att välja en passande entrématta

1. Bestäm hur många entrémattor ni behöver

Till att börja med är det viktigt att kontrollera på vilka platser i byggnaden det behövs entrémattor. Kanske finns det flera ingångar, eller så vill ni ha en entrématta inomhus och en entrématta utomhus.

2. Ta hänsyn till vilka som passerar ingången

Ingen annanstans i byggnaden kommer det att passera lika många människor som vid entrén. Ibland kommer ni kanske även behöva att ta emot stora leveranser och då är det viktigt att ha en matta som är smidig för pirror och liknande.

3. Välj ett passande material för er entrématta

Tänk också på att välja ett hållbart och kvalitativt material för mattan. Det är viktigt att den ska se snygg och fräsch ut i många år. Välj till exempel en entrématta i gummi eller textil med fint mönster.

4. Välj en matta i rätt storlek

Se till att mattan är proportionerlig mot rummet den ligger i. En liten matta i en stor entré kommer att se otillräcklig ut, och en stor matta i ett trångt utrymme kommer kännas felplacerad. Då foajéer kommer i alla möjliga former och storlekar är det viktigt att välja en matta anpassad för den specifika ytan.

5. Välj en säker matta

En av de stora anledningarna till varför det ska ligga en matta i entrén är på grund av säkerheten. Om ni har hala trägolv eller om det är fuktigt och isigt ute är det extra viktigt att ha en matta med anti-slip-egenskaper. Detta är extra viktigt om djur, äldre eller barn vistas i lokalen då de har lättare att skada sig.

6. Gör entrén tillgänglig för alla

Precis som punkten ovan är det av yttersta vikt att mattan ska vara säker och tillgänglig för olika typer av människor. För en person som sitter i rullstol är det till exempel viktigt med kanter som ligger platt mot golvet och inte viker sig. Detsamma gäller för dem som kommer med barnvagn.

7. Tänk på tjockleken

Även om en tjock matta kan låta skönare än en tunn gäller det att ha i åtanke att plattare mattor är lättare att rengöra. Gör heller inte misstaget att köpa en matta som är för hög för att ytterdörren ska kunna öppnas.

8. Sätt en budget

Det är också viktigt att bestämma en budget för hur mycket mattan eller mattorna får kosta. På så sätt blir det lättare att sortera ut vilka alternativ som finns tillgängliga.

9. Var ska mattorna placeras?

Placeringen av en entrématta beror på hur den är tänkt att användas. En entrématta utomhus ska kunna stå emot regn och snö medan en matta för inomhusbruk gärna får komma i en snygg design som passar med resten av inredningen. Kika närmare på ergonomiprodukter.se, de erbjuder ett stort utbud av ergonomiska entrémattor.

1 kommentar

StevNupt 4 månad sedan
Cialis Trial Offer Kamagra 100mg Oral Jelly Sildenafil [url=http://mdsmeds.com]cialis 5mg best price[/url] Viagra Kaufen Auf Rechnung Ohne Rezept Retiro De Propecia
Drift & produktion: Wikinggruppen