Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

6 sätt för en bekvämare arbetsplats - sadelstol & andra lösningar

Att investera i möbler och tillbehör som gör din arbetsplats mer ergonomisk är en viktig investering. Med dem kan du räkna med ett friskare liv med mindre komplikationer i rygg och nacke. En stillande position, som kontorsjobb ofta innebär, kan nämligen orsaka spänningar och stelhet i den övre delen av kroppen. Genom rätt hjälpmedel kan du dock se till att undvika detta.

Investera i en sadelstol

Med en sadelstol sitter du i en så kallad ryttarställning. Det gör att dina fötter kan vara placerade i marken antingen bakom eller i linje med kroppen. På så sätt hålls bäckenet i en position som ger ryggen en upprätt och naturlig position. Med en sadelstol på ditt kontor får du ett naturligt och bra svankstöd vilket gynnar ryggradens översta del och dina axlar hamnar i ett bakåtroterande läge. Det gör att din bröstkorg skjuts fram och öppnas upp vilket är bra för din andning och kroppens cirkulationssystem.

Kvalitativ och ergonomisk belysning

En annan viktig del för att skapa en bekväm arbetsplats är en kvalitativ och ergonomisk belysning.

Rätt belysning är av stor vikt för att du ska orka hålla koncentrationen uppe och inte behöva anstränga ögonen mer än nödvändigt. Belysningen kan avgöra hur vi trivs, presterar och upplever hela arbetsmiljön. Bra ljus ska vara anpassat för de arbetsuppgifter du har och vara optimalt inställt efter dina förutsättningar. Det ska inte finnas några störande reflektioner och styrkan ska vara anpassad för arbetsuppgiften.

Glöm inte ett bra fotstöd

Nummer tre på listan över saker som gör din arbetsplats mer ergonomiskt är ett bra fotstöd. Det används för precis vad det låter som, för att ge stöd åt fötterna. När du sitter vid ett bord eller på en stol som inte kan sänkas är detta ett viktigt redskap för att ge dig en bekväm arbetsposition. Dina fötter ska stå stadigt i marken och benen ska hålla en 90 gradig vinkel. Välj en vippande modell för att även stimulera blodcirkulationen.

BarMouse

Vill du slippa musarm och värk i underarmen är BarMouse ett bra redskap. Det är ett ergonomiskt styrdon som du använder för att flytta markören på datorn, men i stället för att behöva röra armen åt sidan arbetar du med händerna centrerat framför kroppen. Du styr och klickar med hjälp av en rullstav vilket ger ett tryggt och bekvämt användande.

Headset

Ett annat populärt och viktigt tillbehör när det kommer till ergonomiska produkter är ett headset. Med det har du båda händerna fria och kan fortsätta upprätthålla en bekväm arbetsposition även när du talar i telefonen. En vanlig telefonlur kräver att du antingen håller uppe ena armen eller att du måste luta huvudet åt ena sidan för att hålla fast den mot axeln. Inkluderar ditt arbete många stunder i telefonen kommer headsetet underlätta otroligt för din arbetsposition.

Skrivbordsstol

Slutligen bör du satsa på att investera i en riktigt bra skrivbordsstol. Har du ett kontorsjobb kommer du spendera många timmar om dagen i denna och då är det viktigt att den går att ställa in efter din kropp och att den gör ett bekvämt stöd för både rygg och nacke. Hos ergonomiprodukter.se kan du köpa allt detta! Se därför till att rusa upp din arbetsplats med en ny sadelstol eller smidig musplatta så kommer du snart märka skillnad i både arbetsprestation och kropp.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Ergonomiprodukter.se.”

Drift & produktion: Wikinggruppen
>