Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Många fördelar med ergonomisk kontorsstol

Stillasittande arbete har blivit allt vanligare. Även om inte alla arbetar på renodlade kontor så kretsar mångas arbetsdag kring datorskärmar och skrivbord. Detta ökar i sin tur risken för hälsoproblem hos anställda i många branscher.

I takt med att stillasittandet breder ut sig, inte bara på arbetet utan även på fritiden, så har allt fler därför också blivit medvetna om att det är viktigt att variera sin arbetsställning. Till exempel med hjälp av ett  höj- och sänkbart skrivbord eller en förhöjningssockel.

Personal som anammar ovanstående tänk gör både sig själva, arbetsgivaren och produktiviteten en stor tjänst. Inte nog med att de förbränner mer energi och kalorier, de minskar också påfrestningen på rygg, hjärta och blodcirkulation.

Fast, stående arbetsställning är inte alltid en fungerande lösning. För till exempel personer med värk- eller smärtproblematik kan det tvärtom innebära mer slitage på kroppen. i dessa fall är det då betydligt viktigare att faktiskt köpa in en ergonomisk kontorsstol. På så vis blir det faktiskt möjligt för den anställde att sitta sig starkare, helt enkelt eftersom denna typen av stolen inte bara underlättar en korrekt sittposition utan även tränar upp och stärker viktiga muskelgrupper i ryggen.

Du som överväger att köpa bra kontorsstol till dig själv eller dina anställda bör tänka på att anpassa valet av modell just efter användarens förutsättningar och behov. Vikt, eventuell smärtproblematik i rygg, nacke eller axlar är bara några exempel på faktorer som då är viktiga att ta hänsyn till.

Välj exempelvis mellan följande modeller:

Sadelstol

Modell som resulterar i naturlig svank och i att ryggradens översta del hålls i ett bra läge. Den så kallade ryttarpositionen optimerar förutsättningarna för kroppens cirkulation och minskar samtidigt belastningen på lederna,

Kontorsstol

Modell av traditionell typ som finns i många olika prisklasser och med olika ekonomiska anpassningar. Välj alltid stolstyp beroende på användarens behov och undvik till exempel att köpa samma modell till samtliga anställda.

Ståstöd

En bra lösning för anställda som står mycket under arbetstid men som önskar variera sin arbetsställning. Denna typen av stolar är flexibla och kan användas i allt ifrån normal bordshöjd till extra hög sitthöjd. Ståstöd är ofta också mobila och lätta att förflytta.

Du som vill investera i de anställdas hälsa och köpa in nya kontorsstolar kan kontakta Ergonomiprodukter. De erbjuder ett stort utbud av modeller och lösningar för många olika behov. Via dem kan du enkelt också beställa mattskydd för kontorsstol.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Ergonomiprodukter.se.”

Drift & produktion: Wikinggruppen