Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Så här vet du att du väljer rätt typ av datorhållare

Det finns en mängd olika sätt att göra en arbetsplats ergonomisk. Det kan handla om att investera i höj- och tänkbara skrivbord, trådlösa headsets med mikrofon eller bekväma och anpassningsbara skrivbordsstolar. Lika viktigt är det dock med de redskap som gör skrivbordet rent och användarvänligt och som skapar plats att röra sig obehindrat och fritt. Ett sådant hjälpmedel är till exempel en praktisk datorhållare. Nedan följer information om vad du ska tänka på när du vill välja ut en passande modell just för dig. 

Vad är en datorhållare?

Ofta är det inte din bildskärm som tar mest plats, utan själva datorn. Oftast hamnar den uppe på ditt skrivbord eller på golvet vid dina fötter, men då är det lätt hänt att den är i vägen för dig när du ska arbeta. Placerar du den under din bildskärm kan det orsaka att den hamnar på fel höjd för nacke och ögon. När dina ben och fötter inte får det utrymme de behöver kan du hamna i en dålig ställning som kan leda till onödiga skador i framtiden. En datorhållare är en typ av ställning som gör att du kan fästa din dator på en plats där den inte är i vägen och som håller undan sladdar och kablar. Det gör även att det är lättare att komma åt runt omkring när du behöver städa under skrivbordet. Välj en modell som går att montera efter just dina behov för att skapa en hälsosam och ergonomisk arbetsmiljö.

Hälsosamma fördelar med en datorhållare 

Eftersom att en datorhållare frigör plats under ditt skrivbord kommer du att kunna röra dina fötter och ben fritt. Du kommer kunna svänga runt med stolen för att till exempel hämta något bakom dig utan att fastna eller trassla in dig i sladdar. En annan viktig fördel som varken handlar om mer utrymme eller större rörelsefrihet är att de skapar en bättre ljudnivå. Precis lika viktigt som det är med bra möbler och redskap för en hälsosam arbetsplats är det med en lugnare och behagligare ljudmiljö. Datorhållare minskar störande ljud från datorns fläktar och ventilationssystem som annars kan störa din och dina kollegors koncentrationsförmåga. Att kunna arbeta i en tyst och bullerfri miljö är av yttersta vikt för effektiviteten och produktiviteten på en arbetsplats. 

Hur kan hjälpmedel göra din arbetsplats ergonomisk?

Arbetar du på ett kontor där du tillbringar större delen av dagen stillasittande hjälper det inte att äta nyttigt eller att ha mycket muskler för att slippa undan förslitningsskador och överbelastning i armar, rygg och nacke. Människan är helt enkelt inte anpassad för att sitta stilla hela dagarna. Då gäller det att investera i bra ergonomiska hjälpmedel för att göra det bästa av situationen. 

Vikten av god ergonomi på arbetsplatsen

Idag har de allra flesta arbetsplatser förstått hur viktigt det är att kunna erbjuda en ergonomisk arbetsplats till sina anställda. Det håller inte bara personalen frisk och gör det till en mer lockande miljön när du söker ny personal, utan kommer även vara lönsamt för verksamheten i det långa loppet. En friskare och mer nöjd personal kommer helt enkelt bli mer effektiv och på så sätt öka produktiviteten.

Andra ergonomiska hjälpmedel som du kan investera i?

Förutom att investera i en datorhållare till ditt skrivbord finns det en mängd andra möbler och hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Som tidigare nämnt är klassiska alternativ höj- och sänkbara skrivbord, bra kontorsstolar och headsets saker som gör att din kropp inte utsätts för onödigt slitage. Du kan även utrusta dig med basic handledsortros, musmattor med gel eller Rollermouse för att löpa mindre risk för ont i händer och handleder. Hos ergonomiprodukter.se kan du utrusta din arbetsplats med allt du behöver för att skapa en säker och hälsosam miljö. 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>