Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

5 frågor att ställa dig innan du köper en ergonomisk kontorsstol

En kvalitativ och bekväm kontorsstol påverkar både din hälsa och produktivitet positivt. Den ska ge dig tillräckligt stöd och kunna anpassas efter just din kropp för att ge dig den ergonomi du förtjänar. Idag finns det otroligt många alternativ på kontorsstolar tillgängliga på marknaden och därför kan det känns omöjligt att göra rätt val. Nedan följer därför 5 frågor du kan ställa dig själv för att göra ett bättre val av ergonomisk kontorsstol.

1. Kan en ergonomisk kontorsstol höjas och sänkas?

Se till att stolen går att justera i höjd för att kunna anpassas efter din kropp. Detta är A och O för att uppnå god ergonomi. Stolens sits bör därför vara lätt att flytta antingen uppåt eller nedåt vilket gör det möjligt för olika långa personer att sitta bekvämt i stolen. Fötterna ska kunna vila platt mot golvet medan knäna ska vara böjda i nittio graders vinkel för högsta komfort. På en kvalitativ stol ska du även kunna justera ryggstöd, armstöd och nackstöd så att de passar dig.

2. Är det en ergonomisk kontorsstol som erbjuder tillräckligt stöd för rygg och ländrygg? Kontrollera att stolen har tillräckligt stöd för både den övre och undre delen av ryggen. En bra ergonomisk kontorsstol ska kunna erbjuda fullt stöd för hela ryggen och ländryggen. Eftersom du antagligen kommer att spendera många timmar varje dag i din stil är det viktigt att ge ett tillräckligt stöd till ryggen och tillåta den att vila i dess naturliga form för att förhindra skador eller onödig belastning. Stolens ryggstöd ska kunna justeras för att uppnå en form som ger stöd åt din naturliga kurva på ryggen.

3. Är det en ergonomisk kontorsstol med kvalitativ klädsel? Eftersom du kommer spendera mycket tid i din stol är det viktigt att undersöka om din stol är ordentligt och tillräckligt vadderad för att ge dig den komfort och ergonomiskt stöd du är ute efter. Se till att stoppningen är av hög kvalitet som håller länge. Ett bra utgångsläge är att du ska kunna sitta i stolen i minst en timme åt gången utan att känna obehag i rumpan. Om stolen är dåligt vadderad kan det leda till felbelastning och problem i höfter och rygg. Ergonomiprodukter.se hjälper dig att välja rätt ergonomiska tillbehör för din arbetsplats - alltifrån kontorsstolar och höj- och sänkbara skrivbord till belysning och Basic handledsortros. Blir du dessutom avtalskund får du tillgång till personliga avtalspriser.

4. Är det en ergonomisk kontorsstol med lagom stor dyna? Se till att stolens dyna är av rätt storlek för dig. Stolsdynor som är för stora eller för små kan påverka hela komforten och din hälsa när du använder den under långa perioder. När du ska köpa en ny bra kontorsstol för kontoret är det därför viktigt att välja en modell med ett säte av rätt storlek för dig eller den som ska använda den. Stolsdynan ska gärna vara cirka 3 cm bredare än dina höfter för att ge bra stöd åt hela kroppen. Den ska sluta precis där dina knän böjs för att du ska kunna få stöd och hålla dem i en nittio gradig vinkel.

5. Vilken stil på ergonomisk kontorsstol passar dig bäst? Till slut, efter att du valt en stol med rätt ergonomiska förutsättningar, är det bara val av stil som fattas. Välj en modell som passar in på ditt kontor eller arbetsplats för att förutom att kunna njuta av dess hälsosamma fördelar, även kunna få en mycket snyggare inredning.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>