Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Fördelar med ergonomiska entrémattor

En ergonomisk entrématta ska erbjuda ett bekvämt och säkert underlag utan risk för att du ska snubbla eller halka. Genom stora entrédörrar kommer smuts och väta oundvikligt följa med in med hjälp av luftdraget eller med skorna på de som passerar. Det är därför extra viktigt att placera en matta just här för att minska risken för olyckor på hala och blöta golv och dessutom skyddar mattan golvet från att bli fuktskadat eller repigt av grus.

Vilka material är de vanligtvis tillverkade av?

För att arbetsplatsens entrématta ska vara både snygg, säker och hållbar gäller det att välja en modell i rätt material. Nedan följer två av de vanligaste typerna:

Entrémattor i gummi

En entrématta i gummi är ett utmärkt val om du vill ha en modell som står emot väder och vind och som ligger kvar där du lagt den på golvet. Gummimaterialet skapar nämligen friktion mot golvet och minskar därför risken från att glida undan när du går över den. Denna typ av entrématta passar både utomhus och inomhus och finns att välja på i olika storlekar.

Mönstrade entrémattor i textil

Vill du kunna leka lite mer med färg och form är en entrématta i textil ett perfekt alternativ. Även dessa har ofta en undersida i gummi för att ligga säkert mot golvet och erbjuda bra vädermotstånd, men de finns i betydligt fler valmöjligheter när det kommer till färg och mönster. Perfekt om du vill låta entrémattan gå hand i hand med arbetsplatsens resterande interiör.

Vilka fördelar finns det med att använda ergonomiska entrémattor?

Om du inte redan insett att det är dags att investera i en kvalitativ entrématta kommer här tre fördelar som förhoppningsvis kommer få dig på bättre tankar:

Hållbarhet

Kvalitativa entrémattor är tillverkade i hållbara material för att stå emot både slitage, väder och vind. Det gör att de inte behöver bytas ut särskilt ofta och blir därför klart värda sin investering.

Enkelt underhåll

De hållbara materialen gör också mattorna enkla att tvätta och hålla rena. Gummi kan enkelt spolas av med exempelvis högtryckstvätt och bra mattor i textil kommer kunna tvättas många gånger utan att tappa i kvalitet.

Ergonomiska fördelar

Som tidigare nämnts har en entrématta inomhus eller utomhus med bra pris även ergonomiska fördelar. Dels erbjuder de ett mjukt underlag som är skönt att gå på, men framför allt så minskar risken för snubblingar eller halkolyckor på grund av hala golv.

Klarar av tuffa väderförhållanden

Både entrémattor i gummi och textil klarar av att stå emot väder och yttre påfrestningar såsom snö, regn och smuts, vilket gör att de inte behöver rengöras eller bytas ut särskilt ofta. Hitta en återförsäljare av entrémattor och arbetsmattor som passar din arbetsplats behov och skapa ett välkomnande och professionellt första intryck! Vad

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>