Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Konceptet bakom en aktivitetsbaserad arbetsplats

 

 

Länge och väl har de flesta kontor bestått av bestämda arbetsplatser för respektive medarbetare, men i takt med att ergonomi och andra arbetsrelaterade frågor har blivit allt viktigare har denna konstellation förändrats. Man har sett fördelarna med en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats, alltså en arbetsplats där de stationära arbetsplatserna bytts ut mot flexibla alternativ där personalen ska kunna välja arbetsplats beroende på vilken arbetsuppgift de ska utföra. På så sätt är det lättare att upprätthålla en god ergonomi på din arbetsplats och också främja produktiviteten och kreativiteten. Detta tack vare att du kan välja mellan en tyst arbetsplats för de dagar du behöver koncentrera dig eller att placera dig i ett öppet kontorslandskap de dagar du vill kunna utbyta idéer och tankar med dina kollegor. 

Vad innebär en aktivitetsbaserad arbetsplats?

En aktivitetsbaserad arbetsplats är alltså en flexibel arbetsplats som kan delas in i zoner i form av kreativa rum, sociala ytor och tysta avdelningar. På så sätt kan du välja var du vill arbeta utefter dina uppgifter och därmed öka både effektivitet, produktivitet och ergonomi på din arbetsplats.

Fördelar med att ha en aktivitetsbaserad arbetsplats

Precis som att du väljer rum i ditt hem utefter vilken aktivitet du ska ägna dig åt kommer du kunna göra detsamma på en aktiv arbetsplats. När du är hemma går du antagligen till sovrummet eller din läshörna för lugn och ro, medan köket eller vardagsrummet ofta är en plats för umgänge och aktivitet. Varför ska du då vara tvungen att sitta på samma plats på din arbetsplats oavsett vilka arbetsuppgifter du ska ägna dig åt? Satsa därför på att skapa en aktiv arbetsplats och märk snart skillnaden av ökad koncentration, produktivitet och ergonomi. 

Typer av ergonomisk utrustning på en arbetsplats

Skapa Sveriges bästa arbetsplats genom att skapa flexibla arbetsytor och investera i kvalitativ inredning och smarta tillbehör. Exempel på olika typer av ergonomisk utrustning för din arbetsplats kan vara:

Balansbrädor - Stå på en balansbräda vid ditt skrivbord för att förbättra styrka och hållning. 

Ergonomiska stolar - Du spenderar otroligt mycket tid i din kontorsstol om du arbetar vid ett skrivbord. Se därför till att investera i ergonomiska stolar som går att anpassa efter just din kropp.

Balanskuddar - Få till en bättre hållning när du sitter ner med en balanskudde på kontorsstolen. Dessutom hjälper den till att öka blodcirkulationen, lindra stelhet och smärta i nacke, axlar och rygg samt att stärka dina bål- och sätesmuskler.

Gåband för skrivbordet - Håll dig i rörelse med ett smart gåband framför skrivbordet.

Cykel för skrivbordet - Precis som gåbandet hjälper en kontorscykel dig att hålla dig i rörelse när du arbetar. Perfekt för att få lite extra vardagsmotion!

Skapa Sveriges bästa arbetsplats

Vid det här laget har du förhoppningsvis förstått vikten av en aktivitetsbaserad arbetsplats och kan därmed sätta igång med planeringen och skapandet av en. Anlita en inredningsbyrå om du behöver hjälp med utformning och möblering och investera sedan i rätt ergonomiska tillbehör för att skapa så bra förutsättningar för dina medarbetare som möjligt.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>