Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Handledsstöd: Ett viktigt redskap på din arbetsplats

Spenderar du mycket tid vid ett skrivbord varje dag har du med stor sannolikhet känt av stelhet i muskler och leder vid ett eller flera tillfällen. För vissa kan det handla om tillfällig smärta, medan det för andra kan bli bestående. Axlar, handleder, rygg och nacke är nämligen extra utsatta vid ett stillasittande arbete och alltför monotona rörelser. Därför är det viktigt att investera i rätt redskap och tillbehör för att ge lite extra hjälp och stöd åt kroppen. En av de saker som kan underlätta betydligt för armar och handleder när du arbetar framför ett skrivbord är ett bra handledsstöd.

Vad är ett handledsstöd?

Ett handledsstöd är precis vad det låter som - ett stöd för dina handleder. När du använder din mus eller ditt tangentbord lutar du handen mot underlaget för att kunna slappna av. Är detta underlag alltför hårt kan det dock leda till klämda nerver och överansträngda leder som kan leda till jobbiga symtom som bland annat musarm. Ett handledsstöd ser däremot till att skapa ett mjukt och dämpande underlag för dina händer och handleder och minskar på så sätt risken för arbetsrelaterade skador.

Varför ska du använda ett handledsstöd?

Ett tangentbord eller musmatta med handledsstöd kan användas både i förebyggande syfte eller för att minska känningar i en redan befintlig skada. Precis på samma sätt som ett höj- och sänkbart skrivbord eller en justerbar arbetsstol skapar handledsstöd förutsättningar för en mer ergonomisk arbetsplats.

Olika typer av handledsstöd

Handledsstöd kan finnas på tangentbord och musmattor, men också komma i form av en slags handske som du fäster kring hand och handled. Vilken modell som passar bäst just för dig beror på hur din arbetsplats ser ut, vilka arbetsuppgifter du ägnar dig åt och eventuella problem i muskler och leder.

Olika material för handledsstöd

Oavsett om du arbetar på kontor eller i ditt hem är stöd för handleden alltså ett bra redskap för att förebygga och underlätta överbelastning. Detta tack vare de mjuka och stödjande materialen de är tillverkade i. Det kan vara alltifrån foam och gel och hur de är tillverkade samt vilka material de består av som avgör det pris som gäller för den musmatta eller tangentbord med handledsstöd du väljer. Ett handledsskydd som du fäster kring handleden är i stället ofta tillverkade i tyg med inbyggda stabiliserande skenor.

Hitta butiker i Sverige som erbjuder handledsstöd på tangentbord och musmatta

Det allra bästa sättet att få tillgång till många olika modeller och prisklasser är att surfa runt på nätet. På så sätt får du en bra överblick över vilka butiker i Sverige som säljer dessa typer av produkter och vilket stöd som kan passa just dina händer och handleder. Det är viktigt att fundera över dina egna förutsättningar för att få en produkt som kommer underlätta så mycket som möjligt och skulle du behöva tips och råd kan du fråga personalen i butiken vad de rekommenderar. Addera sedan ytterligare redskap och utrustning för att skapa en så ergonomisk och hälsosam miljö som möjligt - det kommer löna sig både när det kommer till hälsa och produktivitet!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>