Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Headset med mikrofon - för bättre ljudmiljö och akustik

När man talar om ergonomi och arbetsmiljö så är det lätt att i första hand tänka på fysiska aspekter som sitt- eller ståställning. Även tunga lyft, förslitningsskador och stress hör hit, men minst lika viktigt är ljud, ljus och kognitiv belastning.

Ljud är ett vanligt arbetsmiljöproblem på många typer av arbetsplatser och visar sig bland annat i form av buller. Sådana högljudda ljudmiljöer kan dels leda till hörselnedsättningar men även komma i vägen för varnings- eller larmsignaler i samband med olyckor eller utrymningar.

Höga ljud som arbetsmiljöproblem sträcker sig även bortom buller och märks till exempel ofta på kontor. Inte nog med att man som anställd då talar med mängder av kunder, partners och kollegor i telefon, man omringas dessutom av medarbetare som gör precis samma sak. Om inte lokalerna utrustats med någon typ av absorbenter så finns det ingenting som dämpar ljudnivån som i slutändan kan påverka alltifrån hörsel till blodtryck, stress och koncentrationsförmåga. Allt detta kan också innebära konsekvenser för arbetsgivaren, exempelvis i form av ökade kostnader och försämrad produktivitet.

Men det finns sätt att komma undan den höga eller störande hörselbelastningen och underlätta för de anställda. Här nedanför följer tips på användbara lösningar och ergonomi produkter:

ANC - Active Noice Cancelling

Ett headset med mikrofon och adaptiv ANC-funktion är den perfekta lösningen för företag som vill kombinera hög produktivitet och öppna kontorslandskap. Till skillnad från traditionella ANC-lösningar avläser dessa hörlurar aktivt den omgivande ljud- och brusnivån och störningarna efter behov. På så vis får användaren en produktiv arbetsmiljö som är bullerfri men utan att för den delens skull övergå till en känsla av isolering. Samtal med kunder, partners och kunders underlättas av den brusreducerande mikrofonen, och naturligtvis är det möjligt att lyssna på musik som enkelt styrs via touch pad.

Optimerade ljudsystem

Ett kontor är synonymt med möten. Därför är det viktigt att investera i lösningar som optimerar rumsakustiken och som gör det lättare för mötes- eller konferensdeltagarna att höra allt vad som sägs, utan ansträngning. Ett komplett ljudsystem med digital signalprocessor, stereoförstärkare, högtalarelement, basprestanda och trådlös koppling via Bluetooth är då ett utmärkt alternativ. Om du väljer ett system med små och tunna högtalare så är de också enkla att installera i princip överallt och på många olika ställen. Även bakom möbler och paneler.

Trådlöst och brusreducerande headset

I kontor med skärmväggar eller enskilda arbetsrum så är ofta enklare brusreducerande hörlurar och headset med mikrofon till dator en smidig lösning. Dessa ger ett bra ljud men är också bekväma att ha på sig och passar lika bra oavsett om du använder dem för telefonsamtal eller för att lyssna på musik. För bästa komfort rekommenderas trådlösa lösningar med ultra-brusreducerande mikrofon och röstklarhet.

Ljud är en viktig del av arbetsmiljön, och företag som investerar i brusreducerande och bekväma ljudsystem och headset minskar risken för dyra sjukskrivningar och begränsad produktivitet.

Köp dina headset och ljudsystem via Ergonomiprodukter.se som är en  professionell aktör och e-butik med gedigen kunskap och erfarenhet av ergonomiska produkter. Kontakta dem för mer information!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Ergonomiprodukter.se.”

Drift & produktion: Wikinggruppen
>