Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Många hälsofördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

 

 

Att god ergonomi på arbetsplatsen är viktigt är nog de allra flesta medvetna om idag. Många investerar i mjuka handledsstöd för att avlasta händer och handleder eller använder sig av balansbrädor framför skrivbordet för att förbättra balansen och samtidigt undvika stela muskler och leder. Dessa hjälpmedel är bra för både fysisk och mental hälsa och kommer vara väl värda sin investering i form av ökad produktivitet och koncentration.

Det är dock minst lika viktigt att köpa ett höj och sänkbart bord och en ergonomisk och justerbar kontorsstol för att skapa en optimal arbetsplats. Det hjälper alltså inte att gömma ett gammalt och opraktiskt skrivbord eller en nedsutten och obekväm kontorsstol bakom mängder av moderna tillbehör och ergonomiska hjälpmedel. För att skapa en hälsosam helhet gäller det att titta på både stort och smått och skapa förutsättningar för ett rörligare och mer flexibelt liv på arbetsplatsen.

Nackdelar med att sitta för länge

Våra kroppar är inte byggda för att sitta ner hela dagarna, utan för att röra på sig och använda dess muskler. Att sitta still och låta armar och händer utföra statiska rörelser dag ut och dag in kan göra att både muskler och leder blir stela, vilket i sin tur kan leda till skador. Arbetsrelaterade skador är alltså inte bara något som förkommer hos de som arbetar med tunga verktyg och farliga ämnen, utan är ett stort problem även på kontor och stillasittande arbetsplatser. I värsta fall kan det leda till sjukskrivning där du kan behöva utföra sjukgymnastik för att långsamt bygga upp musklerna och ge dem rätt stöd igen. Satsa därför på att hitta ett höj- och sänkbart bord med manuellt justerbara funktioner för att undvika detta.

Hur påverkar ett höj- och sänkbart bord produktiviteten?

Bestämmer du dig för att köpa ett höj- och sänkbart bord till din arbetsplats kommer du nämligen ha möjlighet att växla mellan sittande och stående för att hålla kroppen mjuk och i rörelse. Att röra på sig förbättrar koncentrationen och gör därmed att du kommer kunna fokusera mer på dina arbetsuppgifter. På så sätt ökar både effektiviteten och produktiviteten på arbetsplatsen, vilket är positivt för både anställda och ägare.

Hur påverkar höj- och sänkbart bord hälsan?

I och med att du kommer kunna röra på dig mer och inte är bunden till att endast sitta framför ditt skrivbord kommer du kunna dra nytta av en mängd hälsofördelar. Genom att byta position då och då kommer du minska risken att dina muskler och leder utsätts för överbelastning och stelhet och dessutom använder du fler muskler när du står upp. Komplettera gärna med en ergonomisk musmatta eller en balansbräda för ännu fler hälsofrämjande fördelar.

Därför är det bra att växla mellan att sitta och stå på arbetet

Nedan följer ytterligare några anledningar till varför det är bra att investera i ett höj- och sänkbart bord med manuellt justerbara funktioner för att kunna växla mellan sittande och stående:

Förbättrad cirkulation

Sitter du stilla en hel dag kommer blodet inte få lika stor kraft att cirkulera genom kroppen, vilket kan leda till både trötthet och sjukdomar. Dålig blodcirkulation kan också göra att du känner dig frusen och därmed spänner kroppen. Detta kan i sin tur leda till ömhet och stelhet i axlar och rygg som på lång sikt kan göra dig mindre rörlig och flexibel. I värsta fall kan dålig blodcirkulation leda till blodproppar och därför är det extra viktigt att också satsa på en ergonomisk kontorsstol som inte klämmer åt vid knäveck.

Mer energi

Det är lätt att känna sig trött efter att ha suttit ner på en stol en hel dag. Med möjligheten att växla mellan sittande och stående blir det lättare att behålla koncentrationen och hålla hjärnan pigg och vaken.

Mindre frustration

De flesta misstag som görs under arbetet beror ofta på dålig koncentration eller trötthet, vilket såklart är frustrerande och irriterande. Genom att köpa ett höj- och sänkbart bord och andra ergonomiska tillbehör är det lättare att hålla fokus och skapa de bästa förutsättningarna för att undvika misstag och frustration.

Muskelstyrka

Som tidigare nämnt aktiveras fler muskler när du står än när du sitter. Att kunna växla mellan sittande och stående gör därför en stor skillnad för musklerna jämfört mot om du tidigare suttit ner alla arbetsdagar.

Förbättrad koncentration

Med ökad blodcirkulation, mer energi och mindre frustration följer också förbättrad koncentration. Ett höj- och sänkbart bord med manuellt justerbara funktioner blir snabbt väl värt sin investering i form av ett bättre utfört arbete.

Hur kan ett höj- och sänkbart bord hjälpa dig?

Om du inte redan är övertygad om varför du bör investera i ett höj- och sänkbart bord med manuellt justerbara funktioner kommer här tre svar på hur det kan hjälpa dig:

  • En bra balans mellan sittande och stående
  • Bränn extra kalorier
  • Känn dig mindre trött på jobbet

Investera i ett höj- och sänkbart bord till din arbetsplats för att förbättra produktiviteten

På ergonomiprodukter kan du hitta ett höj- och sänkbart bord med manuellt justerbara funktioner i en mängd olika storlekar och utseenden. På så sätt blir det enkelt att integrera det med resten av inredningen och gör det möjligt att välja en modell som passar för just dina arbetsuppgifter. Du kommer snabbt märka hur både produktivitet och effektivitet ökar, samtidigt som din kropp kommer tacka dig i framtiden!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>