Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Olika typer av ortoser för handled

Ortoser kan användas för en mängd olika kroppsdelar för att ge stöd, värme och skydd, men är särskilt vanligt just för hand och handled. Detta på grund av hur vår livsstil ser ut idag där många av oss under större delen av arbetsdagen ägnar sig åt statiska och onaturliga rörelser. Det sätter en enorm press på våra muskler och leder, och kan leda till belastningsskador som är svåra att bli av med. Karpaltunnelsyndrom är till exempel en extremt vanlig åkomma hos de som arbetar på kontor och inte har tillgång till rätt ergonomisk utrustning. Medianusnerven hamnar då i kläm, vilket kan orsaka domningar, stickningar och andra obehagliga symptom.

För att både förebygga och underlätta vid sådana typer av skador är alltså ortoser ett bra hjälpmedel. Ortoser är ett typ av yttre skydd med syfte att kompensera för muskelsvaghet eller motverka felställningar och kan också användas för att hålla en kroppsdel stilla om någon form av fraktur behöver läka. Nedan följer några olika typer av ortoser för handled som förhoppningsvis kan hjälpa dig att välja rätt modell. 

1. Basic handledsskydd

Detta är den lättaste formen av stöd för handled och har ofta en enkel design som knäpps runt handleden med kardborrband. Den ger då både stöd och värme, vilket kan lindra symtom från överbelastning eller motverka felställningar. 

2. Basic handledsskydd med tumme

Detta skydd liknar det ovan, men med skillnaden att den även är utformad med en del för tummen. Skyddet sträcker sig alltså upp över handleden och en bit in på handen och tummen för att ge extra stöd och skydd. Ett bra hjälpmedel vid till exempel musarm som kan uppstå om du ofta använder datormus. 

3.  Handledsstöd med skena

Behöver du extra skydd och support av handleden kan ett handledsstöd med skena vara rätt alternativ. Skenan finns till för att hålla leden i en naturlig position för att du lättare ska kunna återhämta dig och minska risken för sned- eller överbelastning. Det fungerar bra för dig som drabbats av karpaltunnelsyndrom eller som har svaga och instabila handleder från tidigare skador.

4. Kombinerade handledsstöd

På marknaden finns det en mängd olika handledsskydd tillgängliga och vissa är även utformade för att erbjuda kombinerat stöd. Har du till exempel ont i både hand, handled och tumme finns det ortoser som är utformade för att ge stöd till olika tryckpunkter.

5. Lätt handledsstöd 

Om du vill kunna röra din hand och handled precis som vanligt, men samtidigt ge dem ett lite extra stöd är ett skydd med lätt stöd ett bra alternativ. På så sätt behåller du din rörlighet både till vardags och under arbetstid, samtidigt som det också går att använda som skydd under träning. De finns i en mängd olika modeller för att passa just dina behov och krav.

Köp ortoser för händer och handled

Hos ergonomiprodukter.se hittar du en mängd ergonomiska ortoser och handledsstöd som är utformade för att passa de flestas behov. Där hittar du även vilket pris som gäller för ortoser för handleder. Välj en modell med det stöd som passar dig och du kommer snart märka skillnaden det gör för dina händer och handleder.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>