Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Fördelar med att använda ett golvskydd i plast för arbetsplatsen

Det finns många fördelar med att använda golvskydd vid den sittande eller stående arbetsplatsen. En fördel är att man kan skydda golvet under arbetsplatsen från slitage, eftersom vare sig kontorsstolen, klackar eller svarta sulor då kan lämna märken på golvet. Men man kan dessutom skydda personalens ryggar med ett golvskydd. Speciellt när man har personal som står vid arbetsplatsen kan man med ett skydd med stötdämpning minska påfrestningen på personalens ben och ryggar.

Har en lång hållbarhet

För att ett golvskydd ska skydda på bästa sätt mot slitage är det viktigt att det har en bra hållbarhet. Dels behöver det vara tåligt, så att det klarar av friktionen som uppstår när en kontorsstol med en person sittande i rullas över golvet, men det behöver även hålla bra över tid. När man tittar efter golvskydd kan det då vara klokt att titta efter skydd i riktigt tålig plast, som kommer tåla slitage. Du kommer då kunna få ut mer användningstid för pengarna. 

Ett golvskydd som går snabbt att få på plats

När man ska välja en arbetsplatsmatta kan det vara smart att kontrollera att mattan går snabbt att få på plats. Många arbetsplatser har stressade scheman idag, och då kan det vara viktigt att veta att det går snabbt att installera skyddet under skrivbordet så att arbetet kan gå vidare direkt. För att skyddet ska gå snabbt att få på plats kan det vara klokt att t.ex. kontrollera att det har halkskydd, så att ett extra sådant inte behöver införskaffas efter att mattan har placerats under arbetsstolen. I princip ska du endast behöva placera mattan där golvet behöver skyddas, ställa en rullstol på ytan och sedan återvända till arbetet. 

Att välja golvskydd i plast som är lätta att återanvända 

Förutom just användningsfördelarna finns det många andra aspekter man kan fundera på när det kommer till hur man ska välja ett golvskydd för sin kontorsstol. Många skydd är gjorda i plast, och då kan det kännas bra att veta att golvskyddet kan källsorteras och därmed återanvändas för andra syften när man vill ersätta det med ett nytt. Känner man att miljön är en faktor kan det vara klokt att leta efter ett mattskydd som är återvinningsbart. På så sätt kan plasten komma till ny användning när arbetsplatsskyddet behöver kasseras. 

Hitta ett företag i Sverige som säljer golvskydd för arbetsplatsen 

Det finns många företag i Sverige som säljer ergonomiska tillbehör och skyddsprodukter för arbetsplatsen i Sverige. Söker du ett golvskydd för kontorsstolen eller för arbetsplatsen där du vill kunna variera stående och sittande arbete kan det vara bra att använda sig av de olika kriterierna ovan för att ta ett beslut om vilket företag du vill vända dig till. Det kan dessutom vara klokt att vända sig till ett företag som specialiserar sig på just ergonomi och 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen
>