Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •   0911 - 100 72    / Vardagar kl 09.00-15.00 

 

  •   Brett sortiment
  •   Bra priser
  •   Snabba leveranser
  •   Lång erfarenhet
  •   Fraktfritt vid köp över 950 kr

Allt du behöver veta om ortoser

Är du i behov av en ortos, men har inte en riktigt stor koll på vilka olika typer som finns och vilken som passar bäst för just din situation? Isåfall är det bara att fortsätta läsa. Nedan följer en guide som förklarar allt det du behöver veta kring ortoser.Vad är ortoser?Ortos är den korrekta termen för de hjälpmedel som är utformade och monterade på kroppen och som är tänkta att ge yttre stöd. De finns i en mängd olika modeller och &au…

9 tips för att välja rätt typ av entrématta för arbetsplatsen

Entrémattor är utmärkta verktyg för att välkomna både anställda och gäster på kontoret, men hur ska du egentligen tänka för att välja rätt modell?Varför är det viktigt att välja rätt entrématta?Entrémattan är en ofta en förbisedd och underskattad del av arbetsplatsen. Många tänker nog inte ens på den när de passerar in och ut genom ytterdörren. Den är dock precis lika viktig som kvalitativa skrivbord o…

Utrusta din arbetsplats med ergonomisk belysning

Att ha en ergonomisk arbetsplats innebär inte bara att du har en stol som du kan ställa in efter din kropp eller att du har ett skrivbord som du kan höja och sänka. En ergonomisk arbetsplats handlar också om de små detaljerna. Hjälpmedel som lampor och annan typ av belysning är otroligt viktiga för arbetsmiljön, så se därför till att utrusta dig med verktyg som kan underlätta i ditt dagliga arbete.Jobbar du till ofta med uppgifter inomhus, till exempel framför datorn…

6 sätt för en bekvämare arbetsplats - sadelstol & andra lösningar

Att investera i möbler och tillbehör som gör din arbetsplats mer ergonomisk är en viktig investering. Med dem kan du räkna med ett friskare liv med mindre komplikationer i rygg och nacke. En stillande position, som kontorsjobb ofta innebär, kan nämligen orsaka spänningar och stelhet i den övre delen av kroppen. Genom rätt hjälpmedel kan du dock se till att undvika detta.Investera i en sadelstolMed en sadelstol sitter du i en så kallad ryttarställning. Det gör att dina fö…

Många fördelar med ergonomisk kontorsstol

Stillasittande arbete har blivit allt vanligare. Även om inte alla arbetar på renodlade kontor så kretsar mångas arbetsdag kring datorskärmar och skrivbord. Detta ökar i sin tur risken för hälsoproblem hos anställda i många branscher.I takt med att stillasittandet breder ut sig, inte bara på arbetet utan även på fritiden, så har allt fler därför också blivit medvetna om att det är viktigt att variera sin arbetsställning. Till exempel med hj&au…

Tips i valet av ergonomisk belysning

Innan du bestämmer dig för vilken typ av ergonomisk belysning som passar dig är det viktigt med en grundläggande förståelse för vad produkterna ska användas till.Ergonomisk belysning kommer nämligen i många olika former, och omfattar många olika aspekter. Det kan handla om grundläggande krav och riktlinjer gällande belysningen på en arbetsplats. Exempelvis solljus och inomhusbelysning. Andra gånger är det fråga om specialanpassat ljus som hjälper ans…

Ergonomisk belysning - ett ljus i mörkret

Såhär i januari så blir det svenska mörkret extra påtagligt och vissa dagar känns det nästan som att solen aldrig går upp. Detta till trots är det viktig för alla företag och verksamheter att följa bestämmelserna för rätt och ergonomisk belysning.Till detta hör till exempel att alla byggnader ska erbjuda tillräckligt ljus, vilket i sig är en grundläggande förutsättning ur hälso- och säkerhetsaspekt. Inte nog med att ljus ä…

Headset med mikrofon - för bättre ljudmiljö och akustik

När man talar om ergonomi och arbetsmiljö så är det lätt att i första hand tänka på fysiska aspekter som sitt- eller ståställning. Även tunga lyft, förslitningsskador och stress hör hit, men minst lika viktigt är ljud, ljus och kognitiv belastning.Ljud är ett vanligt arbetsmiljöproblem på många typer av arbetsplatser och visar sig bland annat i form av buller. Sådana högljudda ljudmiljöer kan dels leda till hörselnedsättninga…
Drift & produktion: Wikinggruppen
>